Startsida

CV inledning

CV exempel 

Gratis CV mallar i Word

Skrivinstruktioner Cv

Skrivhjälp CV

Kontakt CV 

 

Personligt brev inledning

Personligt brev exempel Pdf

Gratis Personligt brev mallar

Skrivinstruktioner personligt brev

Skrivhjälp Personligt brev

Kontakt Personligt brev


Att söka nytt arbete

Anställningsintervju

Forum “Att söka arbete"

 

Kontakt

Om företaget

Företagstjänster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personligt brev

Inledning

 

 

Syfte med personligt brev

Det handlar om att fånga en speciell läsares intresse, den person som sköter rekryteringen för det företag som du skickar din ansökan till. Denna läsare är en otroligt viktig person för dig så du har inte råd att misslyckas med att väcka dennes intresse. 

 

Intresset ska väckas med hjälp av en text som är begränsad till mindre än en A4 sida. Så därför gäller det att verkligen tänka efter, komma på vad det är som gör dig lämplig för det arbete som du söker. Så vad vill denna viktiga läsare veta om dig, hur ska du presentera det, var ska den olika informationen stå i brevet och viken information ska du ta med? Vi ska försöka svara på detta i vår skrivinstruktion för personligt brev.

Vad vi kan fastställa redan här ar att det personliga brevet har som syfte att presentera argument om varför du ska bli utvald för en inledande intervju för att sedan kunna gå vidare till ett nytt arbete.  

Begränsningar för ett personligt brev

Det personliga brevet är precis som det låter, personligt. I brevet ska du presentera dig på ett positivt vis, inte allt för långt, högst en sida får ditt brev vara för att inte framstå för som allt för tungt att läsa.

Brevet måste dessutom vara luftigt, indelat i några korta stycken och välskrivet med genomtänkta formuleringar Att välja layout på ditt brev tycker vi på EBV personal handlar om att matcha ihop CV och brev till en enhet som verkar tillsammans. Vi föreslår att du väljer en layout på brevet som motsvarar layouten på ditt CV.  

 

Att få ett nytt arbete handlar om att marknadsföra sig själv på ett positivt sätt!