Skriva cv

 

1

Skriva cv

Vi har kunskap och erfarenhet av att skriva CV och personliga brev.

 

Hos oss får du kvalitet.

Länkar

    Quick Links

 

 Varför är ett cv så viktigt?

 

– Varför lägga tid på något som kanske i bästa fall bara ska användas en gång? 

 

Det är givna frågor att ställa, men med en arbetsmarknad där konkurrensen är stentuff är svaret lika givet som frågan.

 

Använda cv och brev

  

Vill du få ett nytt arbete så måste du bli utvald och för att kunna bli utvald får inte din ansökan sorteras bort på grund av att ditt CV och personliga brev inte är tillräckligt bra eller tillräckligt genomarbetade.

 

Läs mer

Tänk efter före

  

Innan du börjar skriva ett CV kan det vara en idé att fundera på vad du vill uppnå med ditt CV, vilken typ av arbete du söker och hur du bäst marknadsför dig mot just detta arbete.

 

Därför har du ett val att göra. Du kan skapa ett funktionsindelat CV vilket lite kort innebär att du lyfter fram dina viktigaste erfarenheter och kompetenser genom att gå ifrån den kronlogiska ordningen som ett traditionellt CV är bundet av. I ett kronologiskt CV håller du dig till en exakt tidsordning. 

 

Läs mer

 
 

Skriva cv

För att ditt CV skall vara ett som fungerar är det viktigt att det är välskrivet, har en layout som är snygg, genomarbetad och helst sticker ut på ett positivt sätt.

 

Det är viktigt att tänka på att ett CV är något som ständigt förändras och alltid kan förbättras. Lägger du ditt CV på en bra nivå från början så blir givetvis förändringarna små, finputsningar snarare än stora omarbetningar. Därför har vi på EBV Personal tagit fram en guide för dig som vill skapa dig ett nytt CV.

 

Läs mer

Ett råd

 

Vi på EBV Personal tycker generellt att du använder ett kronologiskt CV med en anpassning utifrån om du tror att din arbetslivserfarenhet eller utbildning är ditt främsta "försäljningsargument".

 

Beroende av detta val så visar du antingen arbetslivserfarenhet eller utbildning först i ditt CV

 

Att få ett nytt arbete handlar om att marknadsföra sig själv på ett positivt sätt!

 

Läs mer

Copyright ® 2011 ebvpersonal.se