Startsida

 

CV inledning

CV exempel 

Gratis CV mallar i Word

Skrivinstruktioner Cv

Skrivhjälp CV

Kontakt CV 

 

Personligt brev inledning

Personligt brev exempel Pdf

Gratis Personligt brev mallar

Skrivinstruktioner personligt brev

Skrivhjälp Personligt brev

Kontakt Personligt brev


Att söka nytt arbete

Anställningsintervju

Forum “Att söka arbete"

 

Kontakt

Om företaget

Företagstjänster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att söka arbete

Sidan 1 av 3

 

 

Inledning 

Att söka arbete handlar om att marknadsföra sig själv, du måste se dig själv som en "vara" som ska säljas. Vi vill visa på några olika sätt du kan marknadsföra dig själv på för att få ett nytt arbete.

 

Ansökan via mail

När du söker ett arbete där du ska skicka in en ansökan via mail så kan det vara värt att tänka på att göra ett gott intryck redan från början. Använd den referens som företaget efterfrågar i ärende/subjekt raden i mailet, finns det inget sådant önskemål, ange exempelvis ”Ansökan (x tjänst)” som ärende/subjekt.

 

Meddelande till rekryteringsansvarig   

Här vill du vara kortfattad men ändå framstå som trevlig, tänk på att ditt mail är ett av många så skriver du ett långt meddelande så blir det sannolikt inte läst. Har du ett namn på den rekryteringsansvarige så är vårt förslag att du skriver något liknande exemplet nedan.

 

”Hej Eva

Jag vill söka tjänsten som elektriker hos er, jag bifogar mitt CV och brev.”

 

Bifoga CV och brev

I alla mailprogram har valet att "bifoga" eller "attach/attachment", det är där du går in för att bifoga dina filer. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du konverterar dina Word dokument till Pdf format. Pdf är ett stabilare format där den skickade filen inte kan ändras. Var noga med att du bifogar rätt filer.

 

Att hitta ditt nya arbete

Som alla annan marknadsföring så handlar det om att din vara måste syns på så många ställen som möjligt. Så en bra början är att registrera ditt CV och personliga brev på så många ställen som möjligt. Du kan börja med dessa länkarna nedan. Att registrera sig på dessa olika sidor är en bra början oavsett om du är arbetslös eller inte, du blir synlig för potentiella arbetsgivare. Om du har arbete så uppger du att du vill bli rekryterad.

 

Registrera ditt CV använd matchningstjänsten, lägg upp en prenumeration och få hem önskade platsannonser till i din mailbox. Använd länkarna nedan för att hitta några bra siter att börja registrera dig på. 

 

Arbetsförmedlingen, Careerbuilder, Monster, Jobbjakt, Jobbsafari

 

Jobbcoach

Som arbetslös så har du möjligheten att använda dig av en jobbcoach. Detta är en tjänst som är helt kostnadsfri, det som krävs är att du är arbetssökande och inskriven på arbetsförmedlingen. En jobbcoach kan hjälpa dig med ditt arbetssökande, hjälpa dig med CV och brev, förbereda dig inför exempelvis en anställningsintervju mm.

< 1 2 3 >>